Utvändiga solskydd

INFÖR DITT KÖP AV UTVÄNDIGA SOLSKYDD

Hos oss på 7H hittar du ett brett utbud av högkvalitativa moderna solskydd för dina fönster, altan, terrass, balkong eller uteplats. Med våra svensktillverkade markiser och trendiga pergolösningar njuter du längre av kvällarna samtidigt som du får skydd från sol och vind under dagtid. Solskydd utomhus kan med fördel levereras med sol och vindautomatik samt smidig och lyxig styrning via fjärrkontroll eller App. Här nedan går vi igenom fyra nyckelfaktorer som vi tycker är värda en extra tanke inför ditt köp.

Fyra nyckelfaktorer att tänka på innan du ska köpa utvändiga solskydd

1 – Energispara med solskyddsprodukter utomhus

Utvändiga markiser är ett ypperligt alternativ för att hålla ute värmen och ta vara på energi. En fönstermarkis, screenmarkis eller terrassmarkis som är korrekt monterad ger skugga åt fönstret och håller rutan sval. Med en skuggad och sval fönsterruta tar du bort uppåt 80 procent av värmestrålningen och ger på så vis bostaden eller arbetsplatsen en behagligare och stabilare inomhustemperatur. Dessutom minskar behoven av nedkylning inomhus under sommarmånaderna vilket sparar både energi och pengar. Även golv och inredning besparas genom att inte blekas av solstrålar och UV-ljus med hjälp av det utvändiga solskyddet. Markiser utomhus är ett effektivare och energismartare val än vad man kan tro.

2 – Bra markiser kräver rätt markisväv

Det är inte helt ovanligt att markisduken avslöjar prisskillnaderna mellan markiser. Billigare markiser har ofta vävar av mindre slitstark polyester medans dyrare markiser har vävar tillverkade av spinnfärgad akryl. Dukens kvalitet är jätteviktig eftersom den är mest utsatt och något vi på 7H lägger stor vikt vid. De dukar vi arbetar med är tillverkade av 100% spinnfärgad akryl enligt högsta kvalitetsstandard. Vävarna håller högsta färgäkthet samt är smuts- och vattenavvisande. Samtliga av våra markisvävar kommer från nordens ledande leverantörer och är designade vad gäller färg, mönster och kvalitet för att passa våra svenska hem och vårt skandinaviska klimat. Vi vet också att valen av markisväv är många och ibland svåra, därför har vi underlättat för er och erbjuder gratis vävprover till markiser här på sajten. Välj upp till fem gratis vävprover som skickas hem kostnadsfritt som vanligt brev.

3 – Markis med motor, sensor eller vev

Många faktorer spelar in om du ska välja motoriserade eller manuella. Dels är det såklart en kostnadsfråga, men också hur mycket markisen används och hur bekvämt du vill ha det. Används markisen ofta och man värdesätter bekvämlighet så bör absolut motoriserade markiser ses som en bra investering. En motoriserad markis kopplad till sensor för sol och vind är inte bara bekvämt och praktiskt, den håller i regel längre också. Markisen blir inte lika utsatt då den sköter sig själv i högre utsträckning. Automatik för sol och vind gör att markisen själv fälls in när solen går i moln, eller när det blåser ute. Och med tanke på att en motoriserad markis med sensor ofta håller längre jämfört med en manuell så är det kanske värt den extra kostnaden på längre sikt. Tänk också på att en terrassmarkis kan vara rätt stor och tung att hantera manuellt.

4 – Montering och installation av utvändiga solskydd

Är du en händig person som följer monteringsanvisningen så kan du ofta montera markisen själv, enklast är om du har ett trähus där du hittar reglarna lätt. Men tänk på att motoriserade solskydd kräver elektrisk anslutning, som i sin tur kräver behörig elektriker. 7H har egna montörer som även är behöriga elektriker. Vill du ha hjälp med delar av montaget eller hjälp med både uppsättning och inkoppling av ditt motoriserade solskydd kan du med fördel höra av er till oss. Med tanke på att du som kund slipper jaga rätt på ytterligare hantverkare så kan det spara både tid och pengar med en helhetslösning via 7H. Hör gärna av dig om du önskar hjälp!

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.