Vertikalmarkiser

Den vertikala markisen ger ett optimalt skydd mot solen samtidigt som den kan anpassas med olika grader av transparens för utsikten genom fönstret inifrån. En stor fördel vertikalmarkisen har är att markisväven reflekterar solstrålar innan de når glaset. Markisen skyddar därmed mot värmeutveckling under soliga dagar, vilket ger lättnad för ögonen och skydd mot de skadliga effekterna av starkt reflekterat ljus. Skönt att stänga ute solljus, samtidigt som du inifrån fortsatt kan se ut.

Välj modell nedan och skapa din måttanpassade vertikalmarkis på några minuter

Efter du gjort ditt val av önskad modell så skapar du enkelt din vertikalmarkis genom att välja markisväv, markisens bredd och utfall för att sedan välja tillbehör så som fjärrkontroll, sol/vind-automatik och App-styrning med mera. Innan du slutför ditt köp så väljer du det betalsätt som passar dig. Din markis tillverkas sedan efter önskemålen och skickas normalt inom 14 dagar.

Pris med frakt. Fr: 4 190:-

SOMBRA

Stabil och smidig screenmarkis

Sombra är en modern, stabil och smidig screenmarkis som passar särskilt bra till villor och radhus. Men de används också till offentliga miljöer. Markisen har kraftiga styrskenor i aluminium. Dukarna finns i ett flertal varianter, bl.a genomsiktiga.

Pris med frakt. Fr: 5 680:-

BRAVA

Stabil och flexibel screenmarkis för många typer av byggnader

Brava är en stabil screenmarkis som passar för en rad byggnader såsom butiker, kontor, sjukhus, skolor, radhus och villor. Markisen löper längs utsidan av fönstret på kraftiga styrskenor i aluminium. Dukarna finns i ett flertal varianter, bl.a genomsiktiga.

Pris med frakt. Fr: 4 550:-

ZIPSCREEN

Stabil och elegant screenmarkis

Zipscreen är en stabil screenmarkis som passar såväl butiker och kontor som dagens moderna villor. Markisen har sidostyrningar med zipfunktion, vilket innebär att screenvävens sidor är försedda med en dragkedja som löper i en glidprofil, som håller väven på plats.

Pris med frakt. Fr: 3 550:-

SCREEN

Smidig vertikalmarkis

Vertikalmarkisen Screen är en stabil men samtidigt en smidig markis att montera. De längsmedgående styrskenorna har spår som styr den horisontella bottenlisten som följs av väven. Markisen manövreras med invändigt bandreglage som standard.

Pris med frakt. Fr: 3 090:-

VENTURA

En rullgardin på fönstrets utsida

Ventura är som en rullgardin, fast monterad på fönstrets utsida. Den har en stabil och pålitlig konstruktion trots sina nätta dimensioner. Du manövrerar Ventura med band som standard, men såväl vev som motor och automatisk styrning går att välja till.

Pris med frakt. Fr: 8 530:-

MEDINA

Stabil markis för höga fönster

Medina är en stabil markis som lämpar sig för byggnader med höga fönster, allt ifrån butiker, kontor, sjukhus och skolor till moderna villor. Duken löper vertikalt längs den övre delen av fönstret för att i ett visst läge fälla ut sig som en vanlig markis.

Tre bra anledningar att köpa vertikalmarkis med motor, sensorer och app-styrning.

connexoon-rts-stor

1. Låt sensorer kontrollera din markis

Motoriserade markiser kan justeras automatiskt efter vädret tack vare sol- och vindsensorer. När solen börjar skina körs din markis ut. När det börjar blåsa åker den tillbaka automatiskt. Tryggt och bekvämt. Med en automatisk markis är det också lättare att behålla ett jämnare och behagligare inomhusklimat vilket ger ett skönare och energisnålare hem eller uterum.

2. Automatiken skyddar komponenter

Markiser utomhus som sköts automatiskt ger i regel en längre livslängd då komponenterna utsätts för mindre påfrestning. Det gäller både de mjuka och hårda delarna på en markis. Med motoriserade system där markisen körs in i sin kassett förhindrar också vatteninträngning och bevarar markisen hel och ren under längre tid om detta sköts automatiskt.  

3. Appen ger dig full kontroll

Ta vara på tekniken du redan har i hemmet och inkludera dina solskydd tillsammans med ditt nätverk. På ett enkelt sätt kan du styra och kontrollera markisen direkt i din telefon eller surfplatta – var du än befinner dig i världen. Trendigt, smart och väldigt bekvämt. Önskar du hellre styra den via fjärrkontroll eller väggknapp så går det givetvis bra att kombinera.

Vertikalmarkis tillverkad efter dina behov

Vertikalmarkis, Screenmarkis, Zipscreen – kärt barn har många namn. Oavsett vad den trendiga vertikala markisen går under för namn så är den här för att stanna. Våra vertikalmarkiser är tillverkade av slitstarkt, väderbeständigt glasfibertyg. Tyget är rullmonterat, fjäderbelastat och monterat inuti ett aluminiumhölje som är installerat längst upp i fönstret. Detta möjliggör enkel kontroll av markisen och gör det möjligt att använda ett bredare tyg, vilket ger ytterligare skydd mot ljusintrång.

Några av fördelarna med vertikalmarkisen tar vi upp här nedan.

  • Det bästa skyddet mot värmen
  • Effektiv skuggning av rummet medan du fortfarande släpper in lite ljus
  • Vid vertikalmarkisen nedfälld har du fortsatt sikt inifrån och ut
  • Bekväm användning – vi kan täcka fönstret under en hel sommar utan att behöva rulla upp och ner varje dag
  • Skydd mot skadlig ljusreflektion, särskilt viktigt när du arbetar med datorer
  • Skydd mot skadlig UV-strålning. Minskar buller från regn och hagelskurar
  • Placerad utanför glaset och minskar inte glasytan
 

Önskar du titta på mer traditionella fallarmsmarkiser till fönster så kan du läsa mer om våra klassiska fönstermarkiser via länken här nedan.

Mer tid med familj & vänner!

7H erbjuder en helhetslösning för dig som kund med mätning, beställning, montering och installation. Varje montage är unikt och anpassas fullt ut av tillgänglighet samt funktion av din valda markis. Vi har egna montörer som även är behöriga för el, vilket gör att du som kund får fullt användningsområde av din markis direkt när vi lämnar.

Vid leverans kan ni luta er tillbaks och få all hjälp med montering, samt inkoppling av din motoriserade markis. Avslutningsvis går vi igenom markisens funktion, användning samt finesserna med att styra markisen från fjärrkontroll eller App. Givetvis tar vi med oss emballaget innan vi lämnar ditt hem.

En helhetslösning så som vi själva skulle vilja ha det.

7H har egna solskyddsmontörer som även är behöriga för el, vilket gör det smidigt och kostnadseffektivt för dig som kund när motoriserade solskydd skall monteras. Att slippa kontakta ytterligare hantverkare i form av elektriker för att få ditt nya solskydd inkopplat sparar både tid och pengar. Vi hjälper dig gärna genom hela processen, från mätning och beställning till leverans och montering – samt hela vägen till inkoppling av ditt nya solskydd.

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.