Markiser till fönster och uteplatsen

7H säljer svensktillverkade markiser av högsta kvalitet. Vid köp av markis kan ni även få all hjälp med montering, samt inkoppling av motoriserade markiser. Vi har våra egna montörer som även är behöriga för el, vilket underlättar för en bra helhetsupplevelse. Oavsett om det handlar om er tid med familj, vänner, arbete, nöjen eller bara lyxen av att slippa onödigt krångel – så brinner vi för att leverera en vass helhet.

Fönstermarkiser

En fönstermarkis med automatik för sol, regn och vind är kanske något som passar dina behov? Automatiken innebär att du får en markis som gör jobbet även när du är på arbetet, handlar eller iväg på semester. En utfälld markis vid ordentligt blåsiga dagar kan exempelvis få väldigt tråkiga konsekvenser, då är det bekvämt och skönt med markiser som sköter sig själva. Den moderna fönstermarkisen går även att få kopplade till ditt smarta hem där du exempelvis kan styra markiserna direkt i din telefon eller surfplatta.

Terrassmarkiser

Du kan styra din nya markis från 7H med automatik efter sol, regn, blåst, tid eller elektriskt manuellt med fjärrkontroll. Vi erbjuder även smart styrning via App direkt i din smartphone eller surfplatta för extra lyx och bekvämlighet i vardagen. Samtliga av våra markiser kan med fördel erhållas med regn- eller vindsensorer för att skydda markiserna vid snabba väderomslag, även när du inte är på plats. Detta ger dig en hållbar markis många år framöver.

Vertikalmarkiser

Våra vertikalmarkiser är tillverkad av slitstarkt, väderbeständigt glasfibertyg. Du ser ut, men stoppar insyn utifrån. Tyget är rullmonterat, fjäderbelastat och monterat inuti ett aluminiumhölje som är installerat längst upp mot fönstret. Detta möjliggör enkel kontroll av markisen och gör det möjligt att använda ett bredare tyg, vilket ger ytterligare skydd mot ljusintrång.

Fristående Markiser

En fristående markis passar såväl för stora trädgårdar som villaterrassen eller uteserveringen. Fristående markiser är en större solskyddslösning som monteras helt fritt från fasaden. Perfekt för dig som vill skapa ett extra rum på trädgården eller skydd över sandlådan. Eller varför inte skydd över poolen? Möjligheterna är många. Fristående markiser kan även kombineras med glas eller sidomarkiser för att skapa ännu mer rumskänsla. Manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatisk styrning, till exempel fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik.

Takmarkiser

Vill ni fortsätta att njuta av uteplatsen när solen steker som värst eller kylan och regnet är på ingång, isåfall kan takmarkisen över altanen vara det perfekta valet. En takmarkis kan absolut vara rätt väg för att skapa den där utvändiga platsen i hemmet som fungerar som det extra rummet under sommarhalvåret. Det där extra sommarrummet som har en tendens att värdesättas så oerhört högt av oss. År efter år.

Korgmarkiser

Är du på jakt efter att ge huset ett ansiktslyft och en personlig karaktär? Korgmarkisens utformning fångar sol och ljus på ett magiskt sätt. Den är unik, klassisk och elegant. Korgmarkisen lämpar sig väl för att trycka text eller logotyp för att framhäva något extra. Att belysa markisen så budskapet framhävs extra mycket på kvällstid är heller inte fel. Korgmarkisen går att få som uppdragbar eller fast markis. Väljer du den som uppdragbar ingår manövrering med utvändig eller invändig lina. Som tillval finns manövrering med motor. Markis med motor går att komplettera med automatisk styrning, till exempel sol- och vindautomatik.

Balkongmarkiser

En balkongmarkis kan vara en väldigt bra investering, både vad gäller ekonomiskt och välmående. Skiner solen rätt in i vardagsrummet och temperaturen ökar så kan en balkongmarkis vara lösningen. Med en balkongmarkis kan du sänka gradantalet med flera grader i lägenheten. Våra balkongmarkiser monteras enkelt med stödben, som fästs mellan golv och tak, utan hål i fasaden. Invändig manövrering med polyesterband, vevbox, vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar, exempelvis med fjärrkontroll eller sol- och vindautomatik. 

Sidomarkiser

Sugen på insynsskydd på altanen? En sidomarkis kan vara lösningen du letat efter. Med en smidig och lättmanövrerad sidomarkis kan du snabbt och enkelt få insyn och- eller vindskydd. Du kanske bara vill komplettera din terrassmarkis med en sidomarkis för att skapa en starkare rumskänsla? Oavsett anledning så har en sidomarkis en bra funktion. Sidormarkisens väv ligger skyddad i kassettlådan när den inte används och den golvmonterade stolpen kan plockas bort när markisen är inkörd. Markisen manövreras genom ett draghandtag som låses fast i en golvmonterad stolpe. Om man inte vill ha golvstolpen på plats hela tiden, finns det ett snabbfäste för att enkelt kunna ta bort och sätta dit stolpen.

Markisväv

Att köpa markiser är naturligtvis bra för inomhusklimatet och skyddar samtidigt inredningen från starkt solljus. Markisvävens kvalitet är viktig, ibland A och O. Exteriört ses ofta fönstren som husets ögon. Därför är det inte så konstigt att markisen med tillhörande väv hör till husets personlighet och ger huset ett starkare helhetsintryck. Välj väv med omsorg utifrån behov, tycke och smak. Här på 7H kan vi tillsammans med vår leverantör Sandatex erbjuda upp till fem gratis vävprover som skickas hem med posten. Allt för att valet inför ditt köp ska bli så enkelt som möjligt.

Tre bra anledningar att köpa markis med motor, sensorer och app-styrning.

connexoon-rts-stor

1. Låt sensorer kontrollera din markis

Motoriserade markiser kan justeras automatiskt efter vädret tack vare sol- och vindsensorer. När solen börjar skina körs din markis ut. När det börjar blåsa åker markisen tillbaka automatiskt, tryggt och bekvämt. Med en automatisk markis är det också lättare att behålla ett jämnare och behagligare inomhusklimat vilket ger ett skönare och energisnålare hem.

2. Automatiken skyddar komponenter

Markiser som sköts automatiskt ger i regel en längre livslängd då komponenterna utsätts för mindre påfrestning. Det gäller både de mjuka och hårda delarna på en markis. Det finns också motoriserade system där markisen körs in helt i sin förseglade kassett vilket förhindrar vatteninträngning och bevarar markisen hel och ren under lång tid.  

3. Appen ger dig full kontroll

Ta vara på tekniken du redan har i hemmet och inkludera dina solskydd tillsammans med ditt nätverk. På ett enkelt sätt kan du styra och kontrollera markisen direkt i din telefon eller surfplatta – var du än befinner dig i världen. Trendigt, smart och väldigt bekvämt. Önskar du hellre styra den via fjärrkontroll eller väggknapp så går det givetvis bra att kombinera.

Mer tid med familj & vänner!

7H erbjuder en helhetslösning för dig som kund med mätning, beställning, montering och installation. Varje montage är unikt och anpassas fullt ut av tillgänglighet samt funktion. 

Vid leverans kan ni luta er tillbaks och få all hjälp med montering, samt inkoppling av ditt motoriserade solskydd. Avslutningsvis går vi igenom funktion, användning samt finesserna med att styra solskyddet från fjärrkontroll eller App. Givetvis tar vi med oss emballaget innan vi lämnar ditt hem.

En helhetslösning så som vi själva skulle vilja ha det.

7H har egna solskyddsmontörer som även är behöriga för el, vilket gör det smidigt och kostnadseffektivt för dig som kund när motoriserade solskydd skall monteras. Att slippa kontakta ytterligare hantverkare i form av elektriker för att få ditt nya solskydd inkopplat sparar både tid och pengar. Vi hjälper dig gärna genom hela processen, från mätning och beställning till leverans och montering – samt hela vägen till inkoppling av ditt nya solskydd.

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.