Fönstermarkiser

Fönstermarkisen hjälper dig att förhindra både reflekterande solljus och skiftningar av rummets temperatur vad gäller värme och kyla. Även golv och inredning förhindras att blekas av solstrålar och UV-ljus med hjälp av en fönstermarkis. Sedan ska vi heller inte glömma att markisen är en snygg detalj som kan vara lite av grädden på moset och förhöja huset rent estetiskt. Oavsett behov så har vi ett brett sortiment av markiser till hem eller större projekt.

Välj modell här nedan och skapa din skräddarsydda fönstermarkis på några minuter

Våra vanligaste fönstermarkiser Java och Bali är utrustade med hissband som standard. Vev eller motor finns som tillval. Efter du gjort ditt val av önskad modell så skapar du enkelt din fönstermarkis genom att välja markisväv, markisens bredd och armutfall för att sedan välja tillbehör så som fjärrkontroll, sol/vind-automatik och App-styrning med mera. Innan du slutför ditt köp så väljer du det betalsätt som passar dig - hel eller delbetalning. Din fönstermarkis tillverkas sedan efter önskemålen.

Fönstermarkis 1
Fönstermarkis 2
Pris med frakt. Fr: 2 570:-

JAVA

Elegant fönstermarkis med aluminiumgavlar

Java är en elegant och kompakt fönstermarkis med aluminiumgavlar och fallarmar med justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Har som standard utvändig eller invändig manövrering med hissband. Som tillval finns manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar som t ex fjärrkontroll, app-styrning eller sol- och vindautomatik. Java lämpar sig för de flesta byggnader. 
Armutfall: 50-100 cm. Maxbredd: 320 cm.

Fönstermarkis 3
Fönstermarkis 1
Pris med frakt. Fr: 3 290:-

BALI

En kraftig och flexibel markis som lämpar sig för motor

Bali är en elegant men kraftig fönstermarkis med aluminiumgavlar och fallarmar med justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Manövreras med hissband som standard, men med sin kraftiga konstruktion så lämpar den sig väldigt bra med motor. Som tillval finns vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar som t ex fjärrkontroll, app-styrning eller sol- och vindautomatik. Passar de flesta byggnader.
Armutfall: 60-100 cm. Maxbredd: 460 cm.

Fönstermarkis 5
Pris med frakt. Fr: 2 140:-

BORNEO

Borneo är en kompakt fönstermarkis utan kassettlåda

Borneo är en kompakt fönstermarkis med fallarmar och justerbar fjäderspänning för rätt dukspänning. Har som standard utvändig eller invändig manövrering med hissband. Som tillval finns manövrering med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar som t ex fjärrkontroll, app-styrning eller sol- och vindautomatik. 
Armutfall: 60-100 cm. Maxbredd: 320 cm.

Fönstermarkis 6
Pris med frakt. Fr: 6 460:-

ROBUSTA

Kraftig fönster- och balkongmarkis för särskilt utsatta lägen

Robusta har extra kraftiga fallarmar och justerbar fjäderspänning för optimal dukspänning. Frontprofil och valsrör är också förstärkta. Denna modell manövreras med vev eller motor. Motorn kan kompletteras med automatiska styrningar som tex fjärrkontroll, app-styrning eller sol- och vindautomatik. 
Armutfall: 60-120 cm. Maxbredd: 700 cm.

Tre bra anledningar att köpa fönstermarkis med motor, sensorer och app-styrning.

connexoon-rts-stor

1. Låt sensorer kontrollera din markis

Motoriserade markiser kan justeras automatiskt efter vädret tack vare sol- och vindsensorer. När solen börjar skina körs din fönstermarkis ut. När det börjar blåsa åker den tillbaka automatiskt. Tryggt och bekvämt. Med en automatisk fönstermarkis är det också lättare att behålla ett jämnare och behagligare inomhusklimat vilket ger ett skönare och energisnålare hem.

2. Automatiken skyddar komponenter

Fönstermarkiser som sköts automatiskt ger i regel en längre livslängd då komponenterna utsätts för mindre påfrestning. Det gäller både de mjuka och hårda delarna på en markis. Med motoriserade system där markisen körs in i sin kassett förhindrar också vatteninträngning och bevarar markisen hel och ren under längre tid om detta sköts automatiskt.  

3. Appen ger dig full kontroll

Ta vara på tekniken du redan har i hemmet och inkludera dina solskydd tillsammans med ditt nätverk. På ett enkelt sätt kan du styra och kontrollera markisen direkt i din telefon eller surfplatta – var du än befinner dig i världen. Trendigt, smart och väldigt bekvämt. Önskar du hellre styra den via fjärrkontroll eller väggknapp så går det givetvis bra att kombinera.

Fönstermarkiser tillverkade efter dina önskemål

Fönstermarkisen tillverkas helt utifrån behov vad gäller mått, färg och funktion. En fönstermarkis med automatik för sol, regn och vind är kanske något som passar just dina behov? Automatiken innebär att du får en markis som gör jobbet även när du är på arbetet, handlar eller iväg på semester. En utfälld markis vid ordentligt blåsiga dagar kan ibland få väldigt tråkiga konsekvenser, då är det bekvämt och skönt med markiser som sköter sig själva. Den moderna fönstermarkisen går även att få kopplade till ditt smarta hem där du exempelvis kan styra markiserna direkt i din telefon eller surfplatta. 

Att fönstermarkisen gör jobbet och stänger ute solen så man inte blir bländad är skönt. Men glöm heller inte den viktiga funktionen fönstermarkisen för med sig med att spara på både energi och inredning. Med en skuggad och sval fönsterruta tar du bort uppåt 80% av värmestrålningen, vilket ger bostaden eller arbetsplatsen en betydligt stabilare och behagligare inomhustemperatur. Detta gör bland annat att behoven med att kyla ner inomhus under sommarmånaderna minskar rejält. Även golv och inredning besparas genom att inte blekas av solstrålar och UV-ljuset. 

Som fönstermarkis kan du också, till skillnad från den mer traditionella fallarmsmarkisen, välja en vertikal markis. Vertikala markiser har blivit väldigt populära till offentliga byggnader, men kommer allt mer även på privata bostäder. Zipzcreen, screenmarkis, vertikalmarkis – ja kärt barn har många namn. Läs mer om våra vertikalmarkiser via länken nedan.

Mer tid med familj & vänner!

7H erbjuder en helhetslösning för dig som kund med mätning, beställning, montering och installation. Varje montage är unikt och anpassas fullt ut av tillgänglighet samt funktion av din valda markis. Vi har egna montörer som även är behöriga för el, vilket gör att du som kund får fullt användningsområde av din markis direkt när vi lämnar.

Vid leverans kan ni luta er tillbaks och få all hjälp med montering, samt inkoppling av din motoriserade markis. Avslutningsvis går vi igenom markisens funktion, användning samt finesserna med att styra markisen från fjärrkontroll eller App. Givetvis tar vi med oss emballaget innan vi lämnar ditt hem.

En helhetslösning så som vi själva skulle vilja ha det.

7H har egna solskyddsmontörer som även är behöriga för el, vilket gör det smidigt och kostnadseffektivt för dig som kund när motoriserade solskydd skall monteras. Att slippa kontakta ytterligare hantverkare i form av elektriker för att få ditt nya solskydd inkopplat sparar både tid och pengar. Vi hjälper dig gärna genom hela processen, från mätning och beställning till leverans och montering – samt hela vägen till inkoppling av ditt nya solskydd.

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.