Motorisering

Alla varianter och nästan alla modeller av solskydd går att motorisera samt automatisera idag. Det finns allt ifrån traditionell trådbunden och radiostyrda motorer till den mer moderna trådlösa och batteridrivna varianten. Motoriserade solskydd kan idag med fördel kopplas till ditt nätverk och app-styras direkt i din telefon, surfplatta eller dator. Något som blivit trendigt, kul och väldigt uppskattat. Lyxen av att automatisera eller kunna styra och kontrollera invändiga och utvändiga solskydd via en app gör att du smidigt kan ha full kontroll var du än befinner dig i världen. Här nedan presenterar vi motorer, automatik och tillbehör som behövs för att du ska få ett behagligare liv med dina solskydd.

Motorer

Med motoriserade solskydd får du ett smartare, bekvämare och behagligare liv tillsammans med dina solskydd. Med en integrerad motor ger du dig själv rätt förutsättningar. Till den kan du koppla till sensorer och automatik, samt styrning och kontroll via fjärr, väggknapp eller app. Motorn göms i gardinens överlist, rullgardinsrör eller integreras i den utvändiga markisen.

Automatik / Sensorer

Med sensorer och automatik skyddar du markisens komponenter och väv från tuffa väderomslag. Med det sagt förlänger du oftast produktens livslängd. Dessutom får du ett energisnålare, smartare och framförallt behagligare hem. Sensorer som kontrollerar ditt solskydd även när du inte är på plats är behagligt och smart. Ingen vill komma hem till ett kokande varmt hem där solen stekt på en hel dag. Sensorer och automatiken kan sköta uppgiften. Både vad gäller utvändiga och invändiga solskydd.

Smarta hem / App-styrning

Att styra och kontrollera markiser, gardiner och persienner direkt i sin telefon eller surfplatta är både trendigt, kul och bekvämt. Att man sen kan sitta vart som helst i världen gör ju inte saken sämre. Med Somfys Connexoon koppar du lätt upp dig mot dina solskydd via deras app. Har du även andra produkter du vill styra så som garageport, larm eller belysning så rekommenderar vi istället Tahoma. Den är kompatibel med flera andra system och ger dig oändliga möjligheter till ett smartare hem.

Fjärrkontroll / Väggkontroll

Även om app-styrning kommer mer och mer så är en traditionell fjärrkontroll alltid att lita på. Det finns flera olika varianter att välja på. Du kan få fjärrkontroller för att styra en ensam enhet, eller flera solskydd i grupp. Önskar du samma funktionalitet via en väggknapp istället så finns det alternativet också.

Radiomottagare

RTS radiomottagare finns för att fjärrstyra dina solskydd. Upp till 12 sändare kan programmeras och med Somfy radiosensorer erhålls automatiska sol och vindfunktioner. Det finns även mottagare till att styra din belysning utomhus för markis eller uteplatsen med samma styrning som används till markisen. 

Tre bra anledningar att köpa solskydd med motor, sensorer och app-styrning.

connexoon-rts-stor

1. Låt sensorer kontrollera solskyddet

Motoriserade solskydd kan justeras automatiskt efter vädret tack vare sol- och vindsensorer. När solen börjar skina körs din markis ut. När det börjar blåsa åker markisen tillbaka automatiskt, tryggt och bekvämt. Med en automatisk markis är det också lättare att behålla ett jämnare och behagligare inomhusklimat vilket ger ett skönare och energisnålare hem.

2. Automatiken skyddar komponenter

Utvändiga solskydd som sköts automatiskt ger i regel en längre livslängd då komponenterna utsätts för mindre påfrestning. Det gäller både de mjuka och hårda delarna på en markis. Det finns också motoriserade system där markisen körs in helt i sin förseglade kassett vilket förhindrar vatteninträngning och bevarar markisen hel och ren under lång tid.  

3. Appen ger dig full kontroll

Ta vara på tekniken du redan har i hemmet och inkludera dina solskydd tillsammans med ditt nätverk. På ett enkelt sätt kan du styra och kontrollera solskydden direkt i din telefon eller surfplatta – var du än befinner dig i världen. Trendigt, smart och väldigt bekvämt. Önskar du hellre styra den via fjärrkontroll eller väggknapp så går det givetvis bra att kombinera.

Mer tid med familj & vänner!

7H erbjuder en helhetslösning för dig som kund med mätning, beställning, montering och installation. Varje montage är unikt och anpassas fullt ut av tillgänglighet samt funktion. 

Vid leverans kan ni luta er tillbaks och få all hjälp med montering, samt inkoppling av ditt motoriserade solskydd. Avslutningsvis går vi igenom funktion, användning samt finesserna med att styra solskyddet från fjärrkontroll eller App. Givetvis tar vi med oss emballaget innan vi lämnar ditt hem.

En helhetslösning så som vi själva skulle vilja ha det.

7H har egna solskyddsmontörer som även är behöriga för el, vilket gör det smidigt och kostnadseffektivt för dig som kund när motoriserade solskydd skall monteras. Att slippa kontakta ytterligare hantverkare i form av elektriker för att få ditt nya solskydd inkopplat sparar både tid och pengar. Vi hjälper dig gärna genom hela processen, från mätning och beställning till leverans och montering – samt hela vägen till inkoppling av ditt nya solskydd.

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.