Motoriserade solskydd

Varför just du ska välja motoriserade markiser och solskydd

Idag kan alla typer av markiser och solskydd levereras med motor, fler och fler väljer också ett motordrivet alternativ. Till större fönstermarkiser, screenmarkiser  och terassmarkiser för utvändigt bruk, där är det mer regel än undantag att välja motordrivet idag. Men även invändiga solskydd av annat slag väljs ofta med motor. Exempelvis blir rullgardiner, plisségardiner, lamellgardiner eller persienner alltmer populära att välja med motor. Många faktorer spelar såklart in om du ska välja motoriserad eller manuell. Dels är det givetvis en kostnadsfråga, men också hur mycket solskyddet används och hur bekvämt du vill ha det. Men oavsett anledning så finns det egentligen många goda skäl och trevliga anledningar till varför just du ska välja motordrivet. Nedan presenterar vi några.

 

Användningen

Används exempelvis markisen ofta och man värdesätter bekvämlighet så bör absolut en motoriserad markis ses som en bra investering. En motoriserad markis kopplad till sensor för sol och vind är inte bara bekvämt och praktiskt, den håller i regel längre också. Markisen blir inte lika utsatt då den sköter sig själv i högre utsträckning. Automatik för sol och vind gör att markisen själv fälls in när solen går i moln, eller när det blåser ute. Och med tanke på att en motoriserad markis med sensor ofta håller längre jämfört med en manuell så är det kanske värt den extra kostnaden även på längre sikt. Tänk också på att tex en terrassmarkis kan vara rätt stor och tung att hantera manuellt. 

Utvecklingen

Vi ska heller inte glömma utvecklingen som just nu blomstrar kring motoralternativen. Idag finns tex smidiga trådlösa alternativ till invändiga solskydd som inte kräver någon installation av behörig elektriker. Laddbara batteridrivna motorer till invändiga solskydd som är dolda i produktens överlist, samt går oerhört tyst och behagligt.

Styrningen

Styrning till motoriserade solskydd finns idag mängder med alternativ av. Trådlösa snygga alternativ av fjärrkontroller eller väggknappar finns mängder av. Men trendigast av dem alla är kanske app-styrningen. Med en app så kan du enkelt styra både invändiga och utvändiga solskydd direkt i din telefon eller surfplatta. Smart, roligt och bekvämt. Det är också väldigt effektivt då du kan styra och kontrollera dina solskydd även på distans. Bekvämt exempelvis när du är på jobbet, tar det lugnt i stugan eller är bortrest på semester. Oavsett var du befinner dig så kan du enkelt koppla upp dig via appen och ha kontroll på hemmets solskydd.

Bekvämligheten

Det är väl klart att du ibland hellre sitter kvar i soffan och styr dina solskydd därifrån när fotbollsmatchen eller filmen rullar på tv samtidigt som solen bländar. Eller att du ibland hellre vill ligga kvar i sängen med en kopp kaffe och styra persienn, plissé eller rullgardiner därifrån. Att hitta bekväma lösningar för en bättre harmoni i vår annars stressiga vardag är inte fel, och motoriserade solskydd skänker harmoni. Du är med all säkerhet värd en motor.

Tre bra anledningar att köpa markis med motor, sensorer och app-styrning.

connexoon-rts-stor

1. Låt sensorer kontrollera din markis

Motoriserade markiser kan justeras automatiskt efter vädret tack vare sol- och vindsensorer. När solen börjar skina körs din markis ut. När det börjar blåsa åker den tillbaka automatiskt. Tryggt och bekvämt. Med en automatisk markis är det också lättare att behålla ett jämnare och behagligare inomhusklimat, vilket ger ett skönare och energisnålare hem.

2. Automatiken skyddar komponenter

Markiser som sköts automatiskt ger i regel en längre livslängd då komponenterna utsätts för mindre påfrestning. Det gäller både de mjuka och hårda delarna på en markis. Det finns också motoriserade system där markisen körs in helt i sin förseglade kassett vilket förhindrar vatteninträngning och bevarar markisen hel och ren under lång tid. 

3. Appen ger dig full kontroll

Ta vara på tekniken du redan har i hemmet och inkludera dina solskydd tillsammans med ditt nätverk. På ett enkelt sätt kan du styra och kontrollera markisen direkt i din telefon eller surfplatta – var du än befinner dig i världen. Trendigt, smart och väldigt bekvämt. Önskar du hellre styra den via fjärrkontroll eller väggknapp så går det givetvis bra att kombinera.

7H har egna solskyddsmontörer som även är behöriga för el, vilket gör det smidigt och kostnadseffektivt för dig som kund när motoriserade solskydd skall monteras. Att slippa kontakta ytterligare hantverkare i form av elektriker för att få ditt nya solskydd inkopplat sparar både tid och pengar. Vi hjälper dig gärna genom hela processen, från mätning och beställning till leverans och montering – samt hela vägen till inkoppling av ditt nya solskydd.

Kontakta oss / Boka möte / rådgivning

010-3300226

Önskar du offert med montering?

010-3300226

Gratis vävprover

Du kan välja upp till fem gratis vävprover från Sandatex som skickas hem till dig kostnadsfritt via post.